בין המטלות השונות התופסות חלק נכבד מזמני בימים אלה, פינקתי הערב את האהובים שלי בפנקייקס קטנים ומתוקים.
(ברוסית "לדושקי")
את המתכון העתקתי לפני מס' שנים מאחד ממוספי השף של השבועון "לאשה" ללא שם הקונדיטור, כך שאין לי איך להודות לו/ה על העוגה הנהדרת הזו.
הנה המתכון שלה, בכדי שכולנו נוכל להנות ממנה:
לציפוי: 5 אפרסקים/ נקטרינות/ שזיפים
50 גר' שקדים מולבנים
2 כפות סוכר
לבצק: 4 ביצים מופרדות
200 גר' חמאה או מחמאה בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
להגשה: 1 מיכל שמנת מתוקה או "קרם פרש", חתיכות פרי צבעוני ועלי נענע.
אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים מעט את התבנית
מגלענים את האפרסקים או את הפרי שבחרנו, ופורסים כל אחד ל-8 פלחים.
מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף יציב ונוקשה ושומרים בצד.
מקציפים את החמאה/ המחמאה עם שארית הסוכר לקרם חלק ובהיר (אין צורך לנקות את המקצפים משאריות הקצף).
מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הווניל, מנפים פנימה את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה לעיסה אחידה.
מוסיפים את הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, יוצקים לתבנית ומחליקים את פני העיסה.
מסדרים מסביב את חתיכות הפירות ומפזרים את השקדים במרכז.
בוזקים מלמעלה את הסוכר באופן שווה, ואופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
*אם הפירות והשקדים משחימים מהר מדי בזמן האפייה, מכסים את העוגה ברדיד אלומיניום או מעבירים למדף נמוך יותר בתנור.
להגשה מקשטים כל מנה בתלולית של שמנת חמוצה, פורסים פרי ועלה נענע.
ולמשקיענים שירצו להכין גם את הפנקייקס המדהימים, הנה מתכון ביתי כפי שהיתה מכינה ז"ל סבתו האהובה של בעלי.
5 ביצים
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1 אשל
1 שמנת
קורט מלח
כוס וחצי סוכר
חצי קילו קמח
מערבבים הכל יחדיו במערבל לעיסה אחידה, ויוצקים עם כף למחבת טפלון מחוממת עם מעט שמן.
בינתיים אלי ומריאנו מופיעים הערב בנתניה, מוזמנת לשם.
שלכן באהבה, רותי.
(ברוסית "לדושקי")
ואז נזכרתי בחוב קטן שלי לענת דביר ("זיקוקית" המקסימה והכ"כ מיוחדת שלנו), שביקשה בכזו מתיקות מתכון לעוגת השזיפים והשקדים שהכנתי ליום הולדתה של נילקי.
הנה המתכון שלה, בכדי שכולנו נוכל להנות ממנה:
לציפוי: 5 אפרסקים/ נקטרינות/ שזיפים
50 גר' שקדים מולבנים
2 כפות סוכר
לבצק: 4 ביצים מופרדות
200 גר' חמאה או מחמאה בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
להגשה: 1 מיכל שמנת מתוקה או "קרם פרש", חתיכות פרי צבעוני ועלי נענע.
אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים מעט את התבנית
מגלענים את האפרסקים או את הפרי שבחרנו, ופורסים כל אחד ל-8 פלחים.
מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף יציב ונוקשה ושומרים בצד.
מקציפים את החמאה/ המחמאה עם שארית הסוכר לקרם חלק ובהיר (אין צורך לנקות את המקצפים משאריות הקצף).
מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הווניל, מנפים פנימה את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה לעיסה אחידה.
מוסיפים את הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, יוצקים לתבנית ומחליקים את פני העיסה.
מסדרים מסביב את חתיכות הפירות ומפזרים את השקדים במרכז.
בוזקים מלמעלה את הסוכר באופן שווה, ואופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
*אם הפירות והשקדים משחימים מהר מדי בזמן האפייה, מכסים את העוגה ברדיד אלומיניום או מעבירים למדף נמוך יותר בתנור.
להגשה מקשטים כל מנה בתלולית של שמנת חמוצה, פורסים פרי ועלה נענע.
ולמשקיענים שירצו להכין גם את הפנקייקס המדהימים, הנה מתכון ביתי כפי שהיתה מכינה ז"ל סבתו האהובה של בעלי.
5 ביצים
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1 אשל
1 שמנת
קורט מלח
כוס וחצי סוכר
חצי קילו קמח
מערבבים הכל יחדיו במערבל לעיסה אחידה, ויוצקים עם כף למחבת טפלון מחוממת עם מעט שמן.
בינתיים אלי ומריאנו מופיעים הערב בנתניה, מוזמנת לשם.
שלכן באהבה, רותי.
9 תגובות:
בתאבון!!!
תודה רבה על המתכון!
את מוזמנת לבוא ולפנק גם אותי את יודעת!!
אני חושבת שבעלך המקסים והילדים הנפלאים מודים כל יום על אמא כזו מסורה שגם כשהיא צריכה לעבוד וליצור היא מפנה את מקומה לילדים שלה כולך נתינה ואני חושבת שזכיתי בחברה מדהימה כמוך.. כן ירבו
אוהבת מאד
אפרת
נשמע מעולה! שני המתכונים!
תודה על השיתוף. את נהדרת!
מירה
תהרגי אותי וזהו....
גם אותי!
יקירתי
אין עליך ולא יהיה את פשוט גדולה ואת יודעת שאני אוהבת אותך תמיד
תמשיכי והעוגה בסוף תמצא את דרכה לראש העין
אוהבת המון ומחכה לראותך
עליזה
רותי, הפנקקים....בדיוק חזרתי ואני רעבה...הייתי טורפת בשניה...
והעוגה. נראית נהדרת ומעניינת. אשמור את המתכון.
קראסאביצה !!
גם אופה וגם יפה !
אמא שלי הייתה מכינה כאלה אבל מגבינה לבנה
וקראנו להם " אלאדזיקי"
הוסף רשומת תגובה